Online bijeenkomst voor HRM-directeuren

De tijdsbesteding van hbo-docenten: inzichten en impact

13 juni 2023

15.00 - 16.00 uur - online
Header image
De werkdruk is hoog in het hbo, docenten maken veel uren en werken over. Maar hoeveel tijd werken docenten eigenlijk? En welke taken voeren ze dan uit? Om hier zicht op te krijgen heeft Zestor onlangs een onderzoek naar tijdsbesteding uitgevoerd onder 615 docenten van vier hogescholen. Tijdens deze online bijeenkomst geven we een toelichting op de onderzoeksresultaten en bespreken we de impact hiervan op het hrm-beleid.

Aanmelden

Over het onderzoek

Tijdens het onderzoek hebben docenten van vier verschillende hogescholen gedurende twee periodes zelf hun tijdsbesteding bijgehouden. Dit onderzoek biedt inzicht in het aantal uren dat de docenten werken, inclusief weekenden en vakanties, en de taken die ze uitvoeren. Daarnaast wordt er ingegaan op de werkdruk van de docenten en de vraag of zij hun werk kunnen afkrijgen. 

Dit onderzoek is op verzoek van cao-partijen uitgevoerd door Zestor, in samenwerking met het lectoraat Organisatieontwerp en -Verandering van de Hanzehogeschool.  

Wat kun je verwachten? 

In de online bijeenkomst lichten de onderzoeker (Ilja Hagenauw) en Zestor (Leontien Vreeburg) het onderzoek toe. Daarnaast is er gelegenheid om vragen te stellen en gaan we in kleine groepen uiteen om het gesprek te voeren over de impact van het onderzoek op het hrm-beleid.

Het rapport alvast inzien?

Voor wie?

Deze bijeenkomst richt zich in het bijzonder op HRM-directeuren van hogescholen. Voor MR-leden wordt er een separate bijeenkomst georganiseerd. 

Aanmelden

Wil je deelnemen aan deze bijeenkomst? Meld je aan via onderstaand formulier.  

Aanmeldformulier

'De tijdsbesteding van hbo-docenten: inzichten en impact'

Vul hier je bedrijfsnaam in als je hierboven 'anders' hebt gekozen