Kennisbijeenkomst

Het hoe en wat van de wet banenafspraak

30 mei 2023

9:30 – 12:30 uur - Social Impact Factory, Vredenburg 40, 3511 BD Utrecht
Header image
Houd jij je bezig met de banenafspraak binnen jouw hogeschool? Wil jouw hogeschool een impuls geven aan de banenafspraak? Strand je regelmatig op ingewikkelde wet- en regelgeving? Tijdens deze fysieke bijeenkomst geven we je meer duidelijkheid over de wet- en regelgeving en wisselen we kennis uit tussen hogescholen.

Wat kun je verwachten?

Je krijgt meer duidelijkheid over de huidige wet- en regelgeving rondom de banenafspraak. Je krijgt ruim de tijd om vragen te stellen en kennis uit te wisselen met andere hogescholen. Ook laten we met een voorbeeld uit de praktijk zien welke stappen je kunt zetten om mensen met een arbeidsbeperking regulier werk te bieden en gaan we in gesprek over de knelpunten en succesfactoren.

Programma

09.30 uur
Inloop met koffie en thee
   
10.00 uur
Laatste stand van zaken wetgeving banenafspraak 
  Hiske Andriessen, beleidsmedewerker inclusieve arbeidsmarkt (banenafspraak) bij Ministerie SZW
  De banenafspraak is niet nieuw, maar er zijn wel nieuwe ontwikkelingen in het veld. Wij krijgen regelmatig de vraag hoe het nu precies zit met de huidige wet- en regelgeving rondom de banenafspraak. Hiske Andriessen vertelt ons meer over deze wet- en regelgeving en gaat in op de diverse vragen die spelen binnen het hbo. 
   
 11.00 uur
Koffie- en theepauze
  Tijdens de pauze geeft Judith Van der Mey (projectadviseur Zestor) een korte toelichting over hoe het huidige Zestor participatie kennisnetwerk omgezet wordt naar een kennisplatform.
   
11.15 uur
Praktijkvoorbeeld banenafspraak en gezamenlijke dialoog over knelpunten en succesfactoren
  Ellen Dieperink, Projectleider Wet Banenafspraak bij Ministerie van Defensie
  De achtergebleven cijfers van de banenafspraak laten zien dat het van belang is om stappen te blijven zetten om meer mensen met een arbeidsbeperking aan regulier werk te helpen en te houden. Om te leren van andere sectoren zal Ellen Dieperink meer vertellen over de aanpak binnen het Ministerie en daarnaast een dialoog starten om met elkaar te praten over knelpunten en succesfactoren.
   
12.15 uur
Afsluiting en lunch

 

Voor wie

Iedereen die zich binnen de hogeschool bezighoudt met (of beleid rondom) participatie, de wet banenafspraak of hier interesse in heeft.  

Aanmeldformulier

'Het hoe en wat van de wet banenafspraak' 

Vul hier je bedrijfsnaam in als je hierboven 'anders' hebt gekozen

Heb je speciale dieetwensen, allergieën of een medische dieet (bijvoorbeeld coeliakie), meldt dit hieronder: