Leiderschapssessie

Hoe beïnvloedt groepsdynamica de samenwerking in jouw team?

12 juni 2023

12.30 - 14.00 uur - Online bijeenkomst
Header image
In een groep gedragen mensen zich anders dan als individu; dat is wat we groepsdynamica noemen. Groepsdynamiek is dan ook niet een simpele optelsom van alle individuele competenties van het team. Het is als leidinggevende van belang om de dynamiek tussen teamleden te herkennen, om doelgericht te kunnen werken aan teamontwikkeling. In deze bijeenkomst gaan we in op wat de logica is van teams, wat dit betekent voor de samenwerking in jouw team en hoe je als leidinggevende hier grip op krijgt.

Aanmelden

Wat kun je verwachten? 

In deze bijeenkomst leert Gerrit Aeilkema (organisatie- en teamcoach) je kijken naar organisaties als levende systemen. Sociale systemen bestaan uit drie lagen en daar waar de meeste energie naar uitgaat, is niet de laag waar je de oplossing zult vinden om jouw team verder te laten excelleren. Gerrit heeft veel ervaring met teamcoaching en leiderschapstrajecten op (hoge)scholen. Hierdoor is zijn verhaal afgestemd op en herkenbaar voor jou als leidinggevende. Er is gelegenheid om vragen te stellen en we gaan in kleine groepen uiteen om het gesprek te voeren over hoe de groepsdynamica werkt in jullie eigen teams.

Na de bijeenkomst is duidelijk dat en hoe groepsdynamica speelt in elk team en hoe patronen in teams verschillen. Hierdoor krijg jij als leidinggevende meer inzicht in de patronen in je eigen team en waar het als leidinggevende mogelijk is om invloed uit te oefenen.

 

Reeks leiderschapssessies

Deze online bijeenkomst is de eerste in een reeks bijeenkomsten over de uitdagingen in het leidinggeven op hogescholen. De vraagstukken worden gekozen in samenspraak met leidinggevenden. Naast een inhoudelijke presentatie over het vraagstuk biedt de bijeenkomst de mogelijkheid om met andere leidinggevenden van gedachten te wisselen in kleine groepjes.
Elke bijeenkomst is als een aparte sessie te volgen. Leidinggevenden kunnen zich bij Zestor aanmelden om geïnformeerd te worden over deze bijeenkomsten. De volgende sessie vindt eind september plaats.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is voor leidinggevenden van hogescholen die zijn aangesloten bij de Vereniging Hogescholen.

Meld je nu aan!

Wil je deelnemen aan deze bijeenkomst? Meld je aan via onderstaand formulier. 

 

Aanmeldformulier

'Hoe beïnvloedt groepsdynamica de samenwerking in jouw team?

LET OP: de bijeenkomst is alleen voor leidinggevenden!

Vul hier je organisatienaam in als je hierboven 'anders' hebt gekozen

Meer info