Leiderschapssessie

Hoe vergroot ik eigenaarschap in mijn team?

12 oktober 2023

10.30 - 12.00 uur - Online bijeenkomst
Header image
Leidinggevenden geven vaak aan dat ze graag willen dat medewerkers meer eigenaarschap nemen. Maar hoe kun je dat bereiken? In deze leiderschapssessie bieden we je praktische handvatten waarmee je als leidinggevende actief kunt bijdragen aan het vergroten van het eigenaarschap van je teamleden.

Aanmelden

Wat kun je verwachten?

In deze sessie deelt Karin Derksen haar inzichten over het vergroten van het eigenaarschap binnen teams. Karin baseert zich op wetenschappelijk onderzoek dat voortkomt uit haar promotieonderzoek naar samenwerking en leiderschap in teams, evenals haar boek ‘Goed Teamwerk’, dat in 2022 werd verkozen tot Boek van het Jaar door de Orde van organisatiedeskundigen- en adviseurs.

De sessie begint met een kort college dat start met de vraag of het überhaupt mogelijk is om het eigenaarschap van een team te vergroten. Gaat een team hier immers niet zelf over? En welke invloed heb je daar als leidinggevende op? Karin licht toe hoe je als leidinggevende de juiste basisvoorwaarden voor teamwerk kunt scheppen, waardoor er ook direct meer eigenaarschap ontstaat. Na het college ga je in subgroepen met collega-leidinggevenden van andere hogescholen in gesprek om het onderwerp verder te verkennen.

Reeks leiderschapssessies

Deze online bijeenkomst is de derde in een reeks bijeenkomsten over de uitdagingen in het leidinggeven op hogescholen. De vraagstukken worden gekozen in samenspraak met leidinggevenden. Naast een inhoudelijke presentatie over het vraagstuk biedt de bijeenkomst de mogelijkheid om met andere leidinggevenden van gedachten te wisselen in kleine groepjes.

Elke bijeenkomst is als een aparte sessie te volgen. Kun je niet aanwezig zijn bij deze sessie en wil je wel geïnformeerd blijven over de volgende sessies? Laat dan hier je gegevens achter.

De eerstvolgende sessies vinden plaats op:

  • Donderdag 12 oktober van 10:30-12:00 uur met als onderwerp 'Hoe vergroot ik eigenaarschap in mijn team?' door Karin Derksen.
  • Maandag 20 november van 10:30-12:00 uur met als onderwerp 'Hoe kun je de onderstroom voor je laten werken?' door Siets Bakker.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is voor leidinggevenden van hogescholen die zijn aangesloten bij de Vereniging Hogescholen.

Aanmelden

Wil je deelnemen aan deze bijeenkomst? Meld je aan via onderstaand formulier. 

Aanmeldformulier

'Hoe vergroot ik eigenaarschap in mijn team?'

LET OP: de bijeenkomst is alleen voor leidinggevenden van hogescholen!

Meer info