Masterclass-serie

(Hybride) leidinggeven voor docent teamleiders

25 november 2021 - 24 januari 2022

Vijf online masterclasses van 15.00 - 18.00 uur - semester 1, 2021-2022
Als teamleider sta je voor diverse uitdagingen, zeker nu hybride werken zijn intrede doet. Want, hoe doe je dat, goed leidinggeven als je elkaar deels online en deels face-to-face ziet? Wat kun je doen om je medewerkers (blijvend) te motiveren en met elkaar te verbinden? Hoe voer je het gesprek over gevoelige thema’s als verzuim en pesten, ook online? En als de werkdruk te hoog blijft voor je team, wat kan er gedaan worden? Deze en andere vragen komen aan bod in de online masterclass-serie ‘(hybride) leidinggeven voor teamleiders’ die Zestor organiseert tussen september 2021 en januari 2022.

Herken jij je in deze vragen en ben je teamleider op een hogeschool? Dan is deze online masterclass-serie wat voor jou!

Helaas, de Masterclass-serie zit vol. Wel kun je je aanmelden voor een reservelijst. Begin 2022 starten we een nieuwe serie. Zodra meer informatie bekend is, sturen we je een mail.

aanmelden reservelijst

De masterclass-serie 

Zestor organiseert deze serie van vijf online masterclasses over leidinggeven voor docent teamleiders uit het hbo. De masterclasses zijn samengesteld door Anouk Penso (Boertien, Vergouwen en Overduin) en o.a. inhoudelijk expert Willeke Bezemer (Bezemer en Schubad). De serie is bedoeld om je als teamleider te ondersteunen in je rol als leidinggevende. Het biedt je tevens de kans op te trekken met teamleiders van andere hogescholen en kennis en ervaringen en mogelijke oplossingen met elkaar te delen. 

Wat kun je verwachten?

Dit trainingsprogramma biedt vooral praktische handvatten die je ondersteunen in de dagelijkse praktijk. Situationeel leiderschap (aansluiten bij de behoefte van de medewerker) loopt als rode draad door de training. De masterclasses zijn opgebouwd rondom 4 thema’s:

1. Leiderschap offline en online

2. Sociale veiligheid en ontwikkelen van je team

3. Sociale cohesie; teambuilding en motivatie

4. Werkdruk en verzuim in je team


Deze masterclass-serie gaat uit van het principe: ontwikkelen door te doen. Elke bijeenkomst start met kort de theorie en daarna ga je zelf aan de slag met oefeningen en opdrachten uit je eigen praktijk. Verschillende online werkvormen wisselen elkaar daarbij af. De serie sluiten we af met een follow-up waarin afsluitende praktijkchallenges centraal staan.

Voor wie

Deze masterclass-serie is bedoeld voor docent teamleiders, docenten met leidinggevende taken.

Deelname is uitsluitend bestemd voor medewerkers van hogescholen die aangesloten zijn bij de Vereniging Hogescholen.

Wanneer

De masterclasses vinden online plaats van 15.00 – 18.00 uur op de volgende data:

  • maandag 20 september 2021
  • dinsdag 12 oktober 2021
  • dinsdag 9 november 2021
  • donderdag 25 november 2021
  • maandag 24 januari 2022

Aanmelden

Helaas, de Masterclass-serie zit vol.

Heb je interesse? Dan kun je je inschrijven voor een reservelijst. Begin 2022 starten we met een nieuwe serie. Zodra daar meer informatie over bekend is, sturen we je een mail.

De serie masterclasses biedt plaats aan maximaal 10 deelnemers. Zestor streeft naar een afspiegeling van hogescholen. Bij meer interesse wordt geloot.  

Zestor biedt de serie masterclasses kosteloos aan.

 

Reservelijst

(Hybride) leidinggeven voor docent teamleiders