Masterclass-serie

(Hybride) leidinggeven voor docent teamleiders

19 september 2022 - 12 januari 2023

Vijf online masterclasses van 15.00 - 18.00 uur - september 2022 - januari 2023

Als teamleider sta je voor diverse uitdagingen, zeker nu hybride werken zijn intrede heeft gedaan. Want, hoe doe je dat, goed leidinggeven als je elkaar deels online en deels face-to-face ziet? Wat kun je doen om je medewerkers (blijvend) te motiveren en met elkaar te verbinden? Hoe voer je het gesprek over gevoelige thema’s als verzuim en pesten, ook online? En als de werkdruk te hoog blijft voor je team, wat kan er gedaan worden? Deze en andere vragen komen aan bod in de online masterclass-serie ‘(hybride) leidinggeven voor docent teamleiders’ die Zestor organiseert tussen september 2022 en januari 2023.

Herken jij je in deze vragen en ben je teamleider op een hogeschool? Dan is deze online masterclass-serie wat voor jou!

De masterclass-serie 

Zestor organiseert deze serie van vijf online masterclasses over leidinggeven voor docent teamleiders uit het hbo. De masterclasses zijn samengesteld door Anouk Penso (Boertien, Vergouwen en Overduin) en o.a. inhoudelijk expert Willeke Bezemer (Bezemer en Schubad). De serie is bedoeld om je als teamleider te ondersteunen in je rol als leidinggevende. Het biedt je tevens de kans op te trekken met teamleiders van andere hogescholen en kennis en ervaringen en mogelijke oplossingen met elkaar te delen. 

Wat kun je verwachten?

Dit trainingsprogramma biedt vooral praktische handvatten die je ondersteunen in de dagelijkse praktijk. Situationeel leiderschap (aansluiten bij de behoefte van de medewerker) loopt als rode draad door de training. De masterclasses zijn opgebouwd rondom 4 thema’s:

1. Leiderschap offline en online

2. Sociale veiligheid en ontwikkelen van je team

3. Sociale cohesie; teambuilding en motivatie

4. Werkdruk en verzuim in je team


Deze masterclass-serie gaat uit van het principe: ontwikkelen door te doen. Elke bijeenkomst start met kort de theorie en daarna ga je zelf aan de slag met oefeningen en opdrachten uit je eigen praktijk. Verschillende online werkvormen wisselen elkaar daarbij af. De serie sluiten we af met een follow-up waarin afsluitende praktijkchallenges centraal staan.

Bekijk het programma

Voor wie

Deze masterclass-serie is bedoeld voor docent teamleiders, docenten met leidinggevende taken.

Deelname is uitsluitend bestemd voor medewerkers van hogescholen die aangesloten zijn bij de Vereniging Hogescholen.

Wanneer

De masterclasses vinden online plaats van 15.00 – 18.00 uur op de volgende data:

  • maandag 19 september 2022
  • dinsdag 11 oktober 2022
  • dinsdag 1 november 2022
  • maandag 28 november 2022
  • donderdag 12 januari 2023

Aanmelden

De serie masterclasses biedt plaats aan maximaal 10 deelnemers. Zestor streeft naar een afspiegeling van hogescholen. Bij meer interesse wordt geloot.  

Deelname is kosteloos, maar niet vrijblijvend
Wanneer je bent ingeschreven voor deze Masterclass-serie rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je alleen aan als je écht kunt komen. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om deel te nemen, dan kun je voor deze Masterclass-serie tot uiterlijk drie weken voorafgaand aan de start van de Masterclass kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door een e-mail te sturen aan info@zestor.nl. Als je je opgeeft en niet komt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, worden de gemaakte kosten in rekening gebracht.

Meer informatie