Webinar

Samen meer grip op ziekteverzuim

4 oktober 2022

09.30 - 12.15 uur - Online
Header image

aanmelden

Over rolverdeling en het gesprek aangaan

Welke werkwijzen zijn effectief in de aanpak van ziekteverzuim in het hbo? Wat zijn de verschillende rollen daarbinnen? Hoe zorg je dat die goed opgepakt worden en wat kan het goede gesprek hierin betekenen? Deze vragen staan centraal tijdens de bijeenkomst 'Samen grip op Ziekteverzuim'.

 

Wat kun je verwachten?

Het programma, met veel voorbeelden uit het hbo, ziet er als volgt uit:

 • Sturen op verzuim
  Alice Langerak en Suzan Brienen, register casemanagers bij Mercer, gaat in op de vraag: hoe zorg je dat alle betrokkenen bij ziekteverzuim hun rol goed oppakken? Daarbij geven zij concrete tips aan HR- en verzuimadviseurs. Verschillende hogescholen komen aan het woord over verzuimprojecten die zij hebben ingezet.
 • Samen beslissen in re-integratie
  In de zorg is ‘samen beslissen’ een effectieve methodiek waardoor de eigen regie van mensen met een aandoening toeneemt. Emma Vossen en Bouwine Carlier, postdoc onderzoekers van het lectoraat Arbeidsdeskundigheid van de HAN, doen onderzoek naar deze methode. Zij vertellen over de meerwaarde die de methodiek kan hebben voor hogescholen.
 • E-learning verzuim voor leidinggevenden
  Zestor heeft een e-learning over ziekteverzuim ontwikkeld voor leidinggevenden. De online module ondersteunt leidinggevenden in het tijdig herkennen van verzuimsignalen en in motiverende gespreksvoering om ziekteverzuim te voorkomen en terug te dringen. Esther Struijk van E's Learning geeft een demonstratie van deze e-learning
 • Paper ziekteverzuim in het hbo
  In april 2022 is de paper 'Ziekteverzuim in het hbo' gepubliceerd. Tijdens de bijeenkomst worden de belangrijkste bevindingen uit de paper gepresenteerd, waarbij een vergelijking wordt gemaakt met andere sectoren. Vervolgens is er ruimte voor discussie en debat.

Voor wie?

De bijeenkomst richt zich op een brede groep functionarissen in het hbo. Beleids- en projectmedewerkers die zich bezighouden met ziekteverzuim, casemanagers en leidinggevenden zijn van harte uitgenodigd.

Aanmelden

Wil je deelnemen aan deze bijeenkomst? Meld je aan via onderstaand formulier!

Aanmeldformulier

"Samen meer grip op ziekteverzuim"

Vul hier je bedrijfsnaam in als je hierboven 'anders' hebt gekozen

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: