seminar

Vandaag werken aan morgen

7 april 2022

09.30 - 16.30 uur - Spoorwegmuseum Utrecht
Header image

Het Zestorseminar 'Vandaag werken aan morgen'  is vanwege de maatregelen rond het coronavirus van 1 april 2021 doorgeschoven naar 7 april 2022. Een virtuele variant is voor ons geen optie. We willen een fysieke ontmoeting op een mooie plek, want daar leent het programma zich het beste voor!

De locatie, opzet en de thema’s van de dag blijven hetzelfde. De sprekers en moderatoren zijn blijvend enthousiast en vinden het zonder uitzondering  vanzelfsprekend om hun agenda aan te passen. Graag leveren ze hun bijdrage in 2022, waarbij nieuwe ontwikkelingen en inzichten zeker een plaats krijgen.

Inschrijving gesloten

Inschrijven voor dit seminar is helaas niet meer mogelijk. Het maximaal aantal deelnemers was in 2021 al bereikt.

Je kunt je nog wel inschrijven voor de wachtlijst, via info@zestor.nl (naast je contactgegevens, graag ook aangeven voor welke sessie je op de wachtlijst wilt). 

Het Seminar

Tijdens dit seminar nemen we de opgave van hogescholen als vertrekpunt; wendbaar en voorbereid op de toekomst. De centrale vraag is: waar gaan we vandaag aan werken om klaar te zijn voor morgen?

De boodschap van het Zestorcongres 'Anders organiseren in het hbo' van 2017 was: de wereld verandert, we bevinden ons in een transitie van een tijdperk. De impact hiervan op organisaties wordt steeds duidelijker. Om als sector het oude los te kunnen laten en andere organisatievormen en manieren van werken te omarmen, moeten we met een bredere blik naar de dingen kijken, NU360o.

Wat kun je verwachten?

Een seminar scherp op de inhoud, de verdieping en het delen van praktijken. Met de titel ‘Vandaag werken aan morgen’ willen we benadrukken dat hbo-medewerkers nu zelf aan zet zijn om ambities te realiseren. Je schrijft je in voor één van de vier onderwerpen/sessies. Dit onderwerp ga je samen met de overige deelnemers vanuit verschillende invalshoeken benaderen.

De sessies

#1: Wendbaarheid? #hoedan?
#2: Next Generation Leiderschap
#3: Haal meer uit teamwerk
#4: Hbo-docent als beroep?

Voor wie?

Het Zestorseminar is voor alle professionals in het hbo. Iedereen die werkzaam is op een hogeschool is welkom!

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Wanneer je bent ingeschreven, rekenen wij wel op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen, dan kun je je tot drie werkdagen voorafgaand aan het seminar kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door een e-mail te sturen aan info@zestor.nl. Als je je opgeeft en niet komt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, zijn wij genoodzaakt om de gemaakte administratie- en cateringkosten á € 75,- in rekening te brengen.

#1 Wendbaarheid? #hoedan?

#1 Wendbaarheid? #hoedan?

Snel en flexibel inspelen op de omgeving is voor veel onderwijsinstellingen een uitdaging. Projecten zijn groot en complex, en er zijn veel verschillende belangen en stakeholders. Een curriculum dat compleet herzien moet worden of de implementatie van een nieuw systeem? Als het plan geschreven is, is de omgeving weer veranderd.
#2 Next Generation Leiderschap

#2 Next Generation Leiderschap

De wereld verandert fundamenteel. Ook het hbo speelveld wordt minder voorspelbaar en complexer. Binnen en buiten de grenzen van hogescholen ontstaan veranderingen in samenwerken, innoveren en leren. Voor leiders is het de uitdaging om tussen stabiliteit en wendbaarheid hun rol zo goed mogelijk te vervullen. Maar, is er eigenlijk nog wel een rol voor leiders? En zo ja, hoe ziet dat Next Generation Leiderschap er dan uit en welke kwaliteiten zijn daarbij van belang?