Bijeenkomst

Wendbaar om een Leven Lang te Ontwikkelen

5 oktober 2022

09.00 - 17.30 uur - Spoorwegmuseum, Maliebaanstation 16, 3581 XW Utrecht
Header image
De maatschappij verandert in hoog tempo. Door ontwikkelingen zoals digitalisering en nieuwe technologieën, veranderen de eisen die aan werknemers worden gesteld steeds sneller. Leven Lang Ontwikkelen (LLO) is belangrijker dan ooit. Maar hoe organiseer je dat binnen een hogeschool? En wat is de impact hiervan? Tijdens de bijeenkomst gaan we hier dieper op in.

aanmelden

Wat kun je verwachten

Het bijhouden van professionele kennis en vaardigheden noemen we een Leven Lang Ontwikkelen en vraagt om hogescholen die continu in beweging zijn. Tijdens de bijeenkomst gaan we in op de impact van Leven Lang Ontwikkelen voor de hogeschool. Dit benaderen we vanuit verschillende perspectieven. De workshops staan in het teken van wendbaarheid. We gaan aan de slag met concrete tools en werkvormen om de organisatie, processen en teams wendbaar en effectief in te richten.

Programma

 

  • Plenaire sessie: ‘Een Leven Lang Ontwikkelen vanuit verschillende perspectieven’
   Het plenaire deel draait om inspiratie, uitwisseling, leren en actie. We gaan met elkaar aan de slag vanuit de perspectieven van de organisatie, HRM en de medewerker.
  • Workshops
   Tijdens de middagsessie geven we twee workshops:
  1. Workshop: Wendbaarheid. Continu in beweging, hoe houd je als team grip op je werk?
   Tijdens deze workshop komen best practices, tools en formats voorbij om een team wendbaar te organiseren.
  2. Workshop Effectief samenwerken en eigenaarschap met Liberating Structures 
   In deze workshop geven we uitleg over Liberating Structures en gaan we actief aan de slag met een aantal varianten. Na afloop weet je wat Liberating Structures zijn en hoe je ze kunt toepassen.

Bekijk hier het volledige programma

Wat levert het jou op?

Na de bijeenkomst heb jij:

 1. inspiratie en concrete ideeën hoe Leven Lang Ontwikkelen binnen jouw organisatie in te richten en je eigen rol daarin.
 2. best practices, tools en formats om je eigen organisatie (team, proces) wendbaar in te richten.
 3. een keuzepallet aan effectieve werkvormen (Liberating Structures) om direct toe te passen en de samenwerking te verbeteren.  

Voor wie?

De bijeenkomst is voor alle professionals in het hbo. Iedereen die werkzaam is op een hogeschool is welkom!

 

  

Over bureau Morgens 

Samenwerken is een belangrijke voorwaarde om als organisatie wendbaar te zijn. Zestor heeft voor de invulling van dit seminar de samenwerking gezocht met bureau Morgens.
Morgens geeft hogescholen Vooruitgangskracht door te begeleiden bij vraagstukken rond wendbaarheid en een Leven Lang Ontwikkelen.

Aanmelden

Wil je deelnemen aan deze bijeenkomst? Meld je aan via onderstaand formulier!

Aanmeldformulier

'Wendbaar om een Leven Lang te Ontwikkelen'

Heb je allergieën, een medische dieet (bijvoorbeeld coeliakie) of vegetarische/veganistische dieetwensen, meldt dit hieronder:

Na aanmelding gaan we uit van je komst en actieve deelname. Wij willen tijdens onze bijeenkomst onnodige kosten voor catering én verspilling van voedsel voorkomen. Dus ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen, dan kun je je tot vijf werkdagen voorafgaand aan de bijeenkomst afmelden. Dat kan heel eenvoudig door een e-mail te sturen aan info@zestor.nl.