Online bijeenkomst voor (P)MR van hogescholen

De tijdsbesteding van hbo-docenten: inzichten en impact

19 juni 2023

11.00 - 12.30 uur - Online
Header image
De werkdruk in het hbo is hoog. Docenten maken veel uren en werken over. Maar hoeveel tijd werken docenten eigenlijk? En welke taken voeren ze dan uit? Om hier zicht op te krijgen heeft Zestor een onderzoek naar de tijdsbesteding uitgevoerd onder 615 docenten van vier hogescholen. Tijdens deze online bijeenkomst geven we een toelichting op de onderzoeksresultaten en bespreken we de impact hiervan op het hrm-beleid. Deze bijeenkomst is specifiek gericht op leden van de medezeggenschap binnen hogescholen.

Aanmelden

Over het onderzoek

Tijdens het onderzoek hebben docenten van vier verschillende hogescholen gedurende twee periodes zelf hun tijdsbesteding bijgehouden. Dit onderzoek biedt inzicht in het aantal uren dat de docenten werken, inclusief weekenden en vakanties, en de taken die ze uitvoeren. Daarnaast wordt er ingegaan op de werkdruk van de docenten en de vraag of zij hun werk kunnen afkrijgen. 

Dit onderzoek is op verzoek van cao-partijen uitgevoerd door Zestor, in samenwerking met het lectoraat Organisatieontwerp en -Verandering van de Hanzehogeschool.  

Wat kun je verwachten? 

In de online bijeenkomst lichten de onderzoeker (Ilja Hagenauw) en Zestor (Leontien Vreeburg) het onderzoek toe. Daarnaast is er gelegenheid om vragen te stellen en gaan we in kleine groepen uiteen om het gesprek te voeren over de impact van het onderzoek op het hrm-beleid en hoe de medezeggenschap hiermee aan de slag kan. De (P)MR heeft namelijk op het gebied van arbeidsomstandigheden en werkdrukbeleid in het bijzonder, verantwoordelijkheden en bevoegdheden.

Het rapport alvast inzien?

Voor wie?

Deze bijeenkomst richt zich in het bijzonder op de (P)MR van hogescholen. Voor HRM'ers wordt er separaat op 13 juni een bijeenkomst georganiseerd. 

Aanmelden

Wil je deelnemen aan deze bijeenkomst? Meld je aan via onderstaand formulier.  

Aanmeldformulier

'De tijdsbesteding van hbo-docenten: inzichten en impact'

Vul hier je bedrijfsnaam in als je hierboven 'anders' hebt gekozen