Werkdrukconferentie

Diep duiken in werkdruk & welzijn

5 maart 2024

09.30 - 16.00 uur - The Colour Kitchen, Pr. Christinalaan 1, Utrecht
Header image
Docenten in het hbo zijn over het algemeen heel tevreden over hun baan en ervaren belangrijke energiebronnen, die stress in het werk kunnen compenseren. Toch geeft een derde aan mentaal uitgeput te zijn na een werkdag. Hoe kan dit en hoe kunnen we dit aanpakken? Uit onderzoek van Zestor zijn diverse variabelen naar voren gekomen die dit kunnen beïnvloeden. Zo blijkt aandacht voor persoonlijk welzijn een positief effect te hebben. Tijdens deze bijeenkomst duiken we dieper in de variabelen die we kunnen beïnvloeden en de mogelijkheden om hiermee aan de slag te gaan.

PROGRAMMA

Opening

We starten de dag met een panelsessie onder leiding van onze dagvoorzitter Jurre Geluk, waarbij het rapport 'Welzijn en werkdruk in het hbo' centraal staat. In het onderzoek is gekeken naar de invloed van energiebronnen en stressfactoren op de mentale uitputting, betrokkenheid en bevlogenheid van hbo-medewerkers. Aandacht voor persoonlijk welzijn blijkt positieve effecten te hebben.

Het panel, bestaande uit een docent, hrm'er, teamleider, bestuurder, onderzoeker en vakbondsvertegenwoordiger, gaat dieper in op de resultaten, elk vanuit hun eigen expertise.

Inspiratietours

Welzijn heeft een belangrijk effect op bevlogenheid en betrokkenheid bij het werk. Tijdens onze inspirerende sessies duiken we hier dieper op in en krijg je diepgaande inzichten en praktische handvatten die je helpen om welzijn te verhogen en effectief met werkdruk om te gaan.

  • ervaar wat innerlijke rust je op werk kan brengen en hoe je jouw weg hierin kunt vinden en behouden
  • verken de kracht van amplitief denken, gericht op het vergroten van jouw welzijn en werkgeluk
  • ontdek de inzichten van de positieve psychologie en kom erachter wat bijdraagt aan ons geluk en welke interventies al met succes zijn ingezet in organisaties
  • discuseer mee over mogelijke aanpakken voor (werkdruk) knelpunten en ontdek welke tool je efficiënt in kunt zetten

De grote welzijn challenge!

Ga jij de uitdaging aan? 

Afsluiting

We blikken terug op de dag en sluiten af met een hapje en een drankje.

Bekijk hier het volledige programma.

Voor wie?

 

De bijeenkomst is bedoeld voor HR-specialisten, MR-leden, docenten, teamleiders, opleidingsmanagers, projectleiders werkdruk/werkgeluk, vakbonden en overige professionals die zich binnen het hbo bezighouden met dit thema. Andere geïnteresseerden in het hbo zijn ook van harte welkom. 

Waar?

Het congres vindt plaats in The Colour Kitchen

  • Adres: Prinses Christinalaan 1, 3554 JL, Utrecht
  • Route: klik hier voor de routebeschrijving voor OV en auto

Kom je met de auto? Stel dan je navigatie in op J.M. de Muinck Keizerlaan 2
Wij adviseren om te parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen aan de J.M. de Muinck Keizerlaan voor de deur, je kunt echter in de hele wijk gratis parkeren. Elektrische auto's kunnen worden opgeladen in de Prinses Magrietstraat.

Aanmelden

Wil je de werkdrukconferentie bijwonen en je laten inspireren? Meld je aan via onderstaand formulier!

Deelname is kosteloos, maar niet vrijblijvend. Als je je aanmeldt, rekenen we op je komst.

Aanmeldformulier

'Diep duiken in werkdruk & welzijn'

Vul hier je bedrijfsnaam in als je hierboven 'anders' hebt gekozen


In verband met de zaalindeling en het eventueel meerdere keren aanbieden van de sessies, horen we graag naar welke twee sessies jouw voorkeur uitgaat.

Bekijk hier het programma met de beschrijvingen van de diverse sessies.

Onze lunch is volledig vegetarisch. Heb je allergieën of medische dieet (bijvoorbeeld coeliakie), meldt dit hieronder:

Foto- en video-opnamen
Bij dit evenement worden foto en video-opnamen gemaakt. We gebruiken de foto's en video’s om onze doelgroep te informeren over het thema welzijn & werkdruk.
We gebruiken de foto’s en de video-opnamen alleen voor onze eigen communicatie (website, nieuwsbrief, twitter en verspreiding onder de deelnemers van deze bijeenkomst). We delen deze foto’s en video-opnames niet met andere organisaties of bedrijven.
Vragen of meer weten? Stuur een mail

Na het indrukken van de verzendknop ontvang je automatisch een bevestigingsmail. Als dit niet het geval is, verzoeken wij je vriendelijk om contact met ons op te nemen via e-mail op info@zestor.nl.