Praktijkvoorbeeld

Mijn dilemma: kies ik voor verbreding of verdieping in mijn functie ?

Edith de Koning, directiesecretaresse Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Header image
Als ondersteuner van een hogeschool heeft Edith de Koning gebruik gemaakt van de stimuleringsregeling 'Ondersteuners leren door' van Zestor. Edith vertelt over het loopbaanadviestraject dat zij via deze regeling gevolgd heeft.

Aanleiding om gebruik te maken van de regeling

Edith: “Wegens gewijzigde privéomstandigheden waarbij een aantal jaar van intensieve mantelzorg wegviel, kreeg ik ruimte in mijn hoofd en meer vrije tijd. Al eerder had ik het gevoel dat ik iets met mijn ambities in mijn werk wilde maar wist niet precies wat; wilde ik mij in de breedte ontwikkelen, mij juist specialiseren of wilde ik misschien een andere functie? Er was nog geen duidelijke loopbaanvraag toen ik met het traject startte. Samen met een loopbaanadviseur van Focus Nederland ben ik dit gaan onderzoeken.”

De combinatie van de begeleiding en de trainingen hebben mij veel zelfvertrouwen gegeven, hierdoor sta ik weer open voor nieuwe dingen. 

 

Aan de slag met de loopbaanadviseur

Edith: “Tijdens de gesprekken met mijn loopbaanadviseur werd duidelijk dat ik mij niet bewust was van mijn talenten en waar ik nog meer werkplezier uit zou kunnen halen. Het voelde echt als van toegevoegde waarde dat iemand buiten mijn organisatie mij hielp in te zien waar mijn krachten en talenten liggen, waar ik nou echt plezier in heb en waar ik nog meer plezier uit kan halen. In een loopbaanportaal heb ik een aantal testen gedaan, waardoor ik bewust over mijzelf moest gaan nadenken. Toevalligerwijs volgde ik in dezelfde periode twee externe trainingen waarbij ik werd uitgedaagd een andere kant van mezelf te laten zien en nóg meer uit mezelf te halen.

De combinatie van de begeleiding en de trainingen hebben mij veel zelfvertrouwen gegeven, hierdoor sta ik weer open voor nieuwe dingen. Halverwege het loopbaantraject kwamen mijn vorderingen ter sprake tijdens het functioneringsgesprek met mijn leidinggevende. In aansluiting op mijn ‘succesverhaal’ en na bemiddeling van mijn leidinggevende, ben ik met de bestuursadviseur gaan praten over tijdelijke ziektevervanging van de ambtelijk secretaris. Zo kon ik tegelijk ervaren of ik in die functie nieuwe uitdagingen kon vinden die ik in mijn eigen werk zou kunnen toepassen. De plek in de organisatie bleek goed te voelen, maar tegelijkertijd merkte ik dat ik mijn ei daar juist niet voldoende kwijt zou kunnen.”

Edith de Koning
Ik heb nu inzicht in waar ik goed in ben en waar ik energie van krijg. Dat heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven waardoor ik nu echt de regie over mijn eigen werk neem.

 

Reactie leidinggevende

Edith: “Ik koppelde mijn voortgang regelmatig aan mijn leidinggevende terug. Hij zag mij al tijdens het traject groeien door de manier waarop ik steeds meer zaken oppakte. Dat ik de ruimte heb gekregen om te onderzoeken of een andere functie mij beter zou passen is dus eigenlijk voor ons beiden goed geweest. Hij is blij dat ik ben gebleven en mijn huidige functie verder naar mijn wens aanpas.”

Resultaat van het adviestraject

Edith: “Ik heb nu inzicht in waar ik goed in ben en waar ik energie van krijg. Dat heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven waardoor ik nu echt de regie over mijn eigen werk neem. Ook helpt het dat ik een collega heb gekregen waarmee ik samen het secretariaat van de International School of Business vorm, waarbij voor mij de nadruk op ondersteuning van de directeur ligt. Dit geeft dus ook daadwerkelijk meer ruimte om de dingen te doen waar ik plezier in heb.”

In gesprek over je eigen ontwikkeling?

In 2022 kunnen ondersteuners in het hbo gebruik maken van de stimuleringsregeling 'Ondersteuners ontwikkelen door'.

Het aanbod van deze regeling bestaat uit diverse vormen van loopbaanadvies en -coaching. Dit wordt in de vorm van een keuzepakket aangeboden. Deelnemers kunnen één module kiezen uit het aanbod en bepalen zelf waar zij over in gesprek willen gaan.

Naar de regeling