Train de trainer programma

Zelf aan de slag met het diagnostisch werkdrukinstrument

4 juni 2024

Groep 1: 26 maart en 4 juni van 10.00-13.00 | Groep 2: 26 maart en 4 juni van 14.00-17.00 - Utrecht
Om opleidingsteams binnen het hbo te ondersteunen met de aanpak van werkdruk, organiseert Zestor een train de trainer programma. Tijdens deze training maak je kennis met het diagnostisch werkdrukinstrument dat is ontwikkeld door het Lectoraat Organisatieontwerp en Verandering van de Hanzehogeschool. Met dit instrument kun je een werkdrukdiagnose uitvoeren, waarmee de belangrijkste (werkdruk)knelpunten en achterliggende oorzaken van deze knelpunten boven tafel komen. Deelnemers krijgen daarnaast tools aangereikt om de knelpunten aan te pakken.

Aanmelding gesloten!

 

Wat kun je verwachten?

Tijdens deze training gaan we in op het gebruik van het diagnostisch werkdrukinstrument. We verkennen samen de wijze waarop (werkdruk)knelpunten aangepakt kunnen worden. De verschillende fases van de interventiecyclus (diagnose, ontwerp, veranderen en evalueren) dienen hierbij als kader. Daarbij schetsen we oplossingsmaatregelen binnen de bestaande organisatiestructuur (quick wins en middellange termijn acties) en verkennen we interventies door de organisatiestructuur mogelijk anders in te richten (lange termijn acties).

Opzet en data

De training bestaat uit twee dagdelen op verschillende dagen. Het eerste dagdeel (3 uur) biedt een uitgebreide uitleg over het werkdrukinstrument en de praktijkgerichte oefening (werkdrukinterview). Na dit dagdeel breng je het geleerde in praktijk door binnen je eigen hogeschool aan de slag te gaan met het instrument. Het tweede dagdeel (3 uur) richt zich op het bespreken van de bevindingen uit de diagnosefase, het verkennen van interventies bij mogelijke knelpunten en oplossingsmaatregelen en het opstellen van een conceptprojectplan.

We starten met twee groepen van 8-14 deelnemers per groep.

  • Groep 1: 26 maart van 10.00-13.00 uur; vervolgsessie op 4 juni van 10.00-13.00 uur
  • Groep 2: 26 maart van 14.00-17.00 uur; vervolgsessie op 4 juni van 14.00-17.00 uur

Locatie

De training vindt plaats in Utrecht nabij het centraal station. Het exacte adres volgt.

Voor wie?

Deze training richt zich op teamleiders, hr- en organisatieadviseurs, onderwijsadviseurs, onderzoekers en docenten die werkzaam zijn in het hbo. 

De trainers

Deze training wordt verzorgd door Rechiena Nijenkamp en Delano Maccow. Beiden zijn werkzaam als senior docent en onderzoeker bij het Lectoraat Organisatieontwerp en Verandering en de opleiding Bedrijfskunde. 

Aanmelding gesloten

Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden. 

Meer weten?