Financieel inzicht

Voor zicht op de gevolgen van loopbaankeuzes op jouw financiën

Module 1

 

Wanneer is deze module voor jou?

Wil je weten wat voor jou de persoonlijke financiële gevolgen zijn van bijvoorbeeld je pensioen, eerder stoppen of juist langer doorwerken, voor jezelf beginnen, enzovoort. Dan is deze module voor jou. Je krijgt praktisch inzicht om belangrijke financiële beslissingen te kunnen nemen rondom een of meer van deze mogelijke toekomstscenario’s.

Een compleet financieel plaatje

Je brengt met een adviseur het complete financiële plaatje voor nu en in de toekomst op gezinsniveau in kaart met alles wat daarbij hoort (vermogen, huur/hypotheek, eigen voorzieningen). Alles wordt doorberekend in netto besteedbare euro’s per maand. Op basis van dit complete plaatje kun je kiezen welke persoonlijke toekomstscenario’s doorgerekend zullen worden. In één gesprek krijg je alle informatie die je nodig hebt om te weten wat financieel haalbaar is.

Wat komt er in het gesprek aan de orde?

In elk financieel inzicht gesprek komen de volgende onderwerpen ter sprake:

 • Hoe financieel fit voel je je?
 • Waar geef je je geld aan uit?
 • In hoeverre kun of wil je je uitgaven aanpassen?
 • Hoe verhouden jouw uitgaven zicht tot mensen in dezelfde situatie?
 • Welk bedrag heb je elke maand nodig voor je gewenste leefstijl?
 • Hoe financieel fit ben je feitelijk? (volgens Nibud-norm)
 • Welke leefstijl wil jij na je pensioen?
 • Wat is de invloed van je woonsituatie als je met pensioen bent?
 • Hoe ziet je huidige pensioensituatie eruit?

Welke scenario's kun je door laten rekenen?

Op basis van de resultaten van de voorgaande onderwerpen en jouw wensen kies je samen met de adviseur een of meerdere persoonlijke scenario's: 

 • minder werken of verdienen
 • meer werken of verdienen
 • eerder stoppen
 • geleidelijk afbouwen
 • doorwerken na pensioenleeftijd
 • andere baan
 • ondernemer worden

Geïnteresseerd? Meld je aan!

 Je doorloopt de volgende stappen:

 1. Aanmelden
  Wil je gebruikmaken van het aanbod? Meld je dan aan via de aanmeldknop:

  aanmelden

 2. Intakegesprek
  Zestor geeft je gegevens door aan Prikkl. Zij nemen binnen vijf werkdagen contact met je op voor het inplannen van een telefonisch/online afspraak van ca. een uur en geven je een uitleg van wat je kunt verwachten. Zo weet je zeker of dit aanbod iets voor jou is. Afspraken kunnen op werkdagen overdag en ‘s avonds plaatsvinden. Bij het inplannen van de afspraak bespreken zij ook hoe je je het beste voor kunt bereiden op het gesprek. 

 3. Gesprek met financieel adviseur
  De adviseur neemt contact me je op en start het financieel inzicht gesprek. Je eventuele partner kan eenvoudig meekijken op het scherm van de adviseur. Met behulp van maatwerk-tooling op het gebied van financieel inzicht leidt de adviseur je op gestructureerde wijze door het gesprek en weten we zeker dat alles wat belangrijk is aan de orde komt.

 4. Persoonlijk  gespreksverslag
  Je krijgt binnen 5 werkdagen na het gesprek een persoonlijk gespreksverslag toegestuurd waarin je jouw scenario’s en de uitkomsten nog eens rustig na kunt lezen. Ook staan hierin concrete vervolgstappen. Het verslag wordt beveiligd verzonden.

 5. Nazorggesprek
  Een week na verzending neemt Prikkl contact met je op om te horen welke vragen je nog hebt. Graag willen we ook weten hoe je het hebt ervaren en wat je plannen zijn. 

Goed om te weten!
Het gesprek vindt online plaats in een beveiligde omgeving. Wat besproken wordt is vertrouwelijk; Prikkl deelt jouw persoonlijke informatie niet met je werkgever, Zestor of derden. Jij bepaalt zelf hoeveel informatie je met hun adviseur wilt delen. Zij vragen alleen datgene wat nodig is om jou van goed financieel inzicht te voorzien.
Bij Prikkl is advies het product. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat zij je financiële producten of polissen willen verkopen.

Heb je een vraag?

Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. Wij streven er naar om binnen vijf werkdagen te reageren.