Fit én met plezier aan het werk, op ieder moment in je loopbaan
Duurzaam inzetbaar blijven doe je zelf!
Duurzame inzetbaarheid in het kort
Annet de Lange, voormalig Lector HRM en bijzonder hoogleraar Duurzame Inzetbaarheid bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, legt in het kort uit:
- wat duurzame inzetbaarheid (DI) nu precies is
- hoe en waarvoor je je duurzame inzetbaarheidsuren in kunt zetten
- wanneer en hoe je het gesprek aangaat over (de inzet van) je DI-uren
Collega's vertellen: Zo heb ik mijn DI-uren ingezet!
Zoals Annet vertelde in bovenstaande video kun je je DI-uren op verschillende manieren inzetten. Om je te inspireren, vertellen medewerkers van verschillende hogescholen hoe zij hun DI-uren hebben ingezet. Eén ding is zeker: het leverde hen allemaal veel nieuwe energie op!
En denk je, ik wil dit ook? Ga dan het gesprek aan met je leidinggevende over het vormgeven van jouw duurzame inzetbaarheid.
Ik wil wel ieder dag blijven leren, me blijven ontwikkelen. Dat is voor mij duurzame inzetbaarheid. Het heeft me echt een energieboost gegeven.
Alles wat je moet weten om je uren in te zetten
De regeling Duurzame Inzetbaarheid
De regeling ‘Duurzame inzetbaarheid’ biedt je de mogelijkheid om uren in te zetten voor activiteiten die ervoor zorgen dat je – ook op de langere termijn – je werk goed, gezond en met plezier kunt doen, en werk en privé goed kunt combineren. Daarbij ben je zelf aan zet: het is je eigen verantwoordelijkheid om de uren te benutten. Je kiest zelf het doel waaraan je ze wilt besteden.
Meer informatie
Zie voor alle cao-informatie rondom Duurzame inzetbaarheid: zie hoofdstuk M van de cao-hbo 2023-2024.
Voor meer informatie en vragen kun je natuurlijk altijd terecht bij de afdeling HRM van jouw hogeschool.