Er zijn allerlei organisaties en tools die je kunnen ondersteunen bij vragen over geld of geldzorgen of het in beeld brengen van je financiële situatie. Hieronder geven we je een aantal mogelijkheden.

Kom je er zelf niet uit of lukt het niet om verandering in je situatie te brengen? Maak dan zeker gebruik van onze regeling waarbij een adviseur of coach je verder op weg helpt. 

Tips en links

 • Diverse vakbonden bieden advies aan hun leden. AOb, CNV, FNV UNIE/NFTO

 • Vragen over geldzaken - Op www.wijzeringeldzaken.nl vind je voor iedere situatie betrouwbare informatie over geldzaken en tips die je misschien verder kunnen helpen.

 • Hulp bij geldzorgen - Op www.geldfit.nl vind je informatie over welke hulp het best past in jouw situatie en een geldfit-test doen. Ook kun je op werkdagen anoniem contact opnemen via 08800-8115. Zij kunnen verwijzen naar gratis hulp van vrijwilligers of gratis hulp bij de gemeente in je woonplaats. Denk aan hulp bij beter rondkomen, het begrijpen of schrijven van moeilijke brieven, en het op een rij zetten van je inkomsten en uitgaven. Je kan ook altijd zelf rechtstreeks met je gemeente contact opnemen.

 • Heb je schulden en/of hulp nodig met stapels post, moeilijke brieven, overzicht krijgen van inkomsten en uitgaven, bespaartips en toeslagen en tegemoetkomingen. Kijk dan eens op de websites van Schuldhulpmaatje of Humanitas.

 •  FiKks is een app waarmee je een 'buddy' kunt zoeken die jou kan helpen met geldvragen en met een overzicht van inkomsten en uitgaven.

 • Bij veel gemeenten kun je terecht tijdens inloopspreekuren. Ook sociale wijkteams kunnen je hierbij helpen. Deze hulp is gratis. Bekijk de website van jouw gemeente om te zien hoe jouw gemeente kan helpen.

 • www.realitycheck.nl/e-learning(gratis initiatief voor deelnemers van APG/ABP)
  Krijg inzicht in je eigen financiële gedrag met deze e-learning en hoe je dat kunt verbeteren in drie lesmodules die je tussendoor kunt pauzeren. 

 • www.kandoor.nl
  Kennis over je geld en financiële toekomst met een slimme chatbot en heel veel vrijwillige gidsen.