Stimuleringsregeling

Keuzepakket re-integratie bij werkloosheid

Header image
Er komt veel op je af als je contract bij de hogeschool komt te vervallen. Ter ondersteuning biedt Zestor jou de mogelijkheid kosteloos deel te nemen aan het Keuzepakket re-integratie. Je kunt verschillende trainingen en individuele trajecten volgen die je ondersteunen en stimuleren om een eerste stap te zetten richting nieuw werk.

Wat houdt het aanbod in?

Het keuzepakket is aanvullend op het re-integratie-aanbod vanuit je eigen hogeschool. In het keuzepakket vind je verschillende activiteiten die jouw arbeidskansen vergroten. Deelname is vrijwillig en voor jou helemaal gratis.

Je krijgt een budget van maximaal € 500,00 dat je vrij mag besteden binnen de in het keuzepakket aangeboden modules.

Voor wie is het aanbod bedoeld?

Je komt in aanmerking wanneer:

 • Je nog wel in dienst bent van een hogeschool, maar een vaststellingsovereenkomst hebt getekend.
 • Je nog wel in dienst bent van een hogeschool, maar te horen hebt gekregen dat je tijdelijke contract niet wordt verlengd. 
 • Je als oud-medewerker van een hogeschool maximaal drie maanden geleden uit dienst bent getreden

Hoe ziet het keuzepakket er uit?

De modules in het keuzepakket zijn erop gericht jou te ondersteunen op de volgende vlakken:

 • Het ontwikkelen van je sollicitatievaardigheden.
  Denk aan het maken van een CV anno nu of een professioneel LinkedIn profiel of inzicht krijgen in netwerkmogelijkheden.
 • Het verkrijgen van mentale en emotionele ondersteuning.
  Denk aan omgaan met de emoties die gepaard gaan met het verliezen van je baan, maar ook het vergroten van je zelfvertrouwen of je zelfsturend vermogen.
 • Zicht krijgen op jouw specifieke waarde op de arbeidsmarkt en hoe je die zichtbaar inzet.

Het keuzepakket wordt verzorgd door Solid Sense. Solid Sense is een gespecialiseerd coaching- en trainingsbureau voor mensen die een stap willen zetten in hun groei en ontwikkeling. Met meer dan 60 ervaren, professionele coaches en trainers begeleiden zij mensen met een persoonlijke benadering en deskundigheid succesvol naar een nieuwe werkplek.

Voorwaarden aan deelname

 • Deelname is geheel vrijwillig. Wel is een deelnameverklaring van de hogeschool nodig om aan te geven dat je tot de doelgroep behoort. Hiervoor laat je een verklaring door de hogeschool invullen, die je meestuurt bij je inschrijving. Privacy over de verdere deelname is gewaarborgd. Jij bepaalt zelf of de keuzes die je maakt en de resultaten van jouw deelname worden gedeeld met de hogeschool.
 • De waarde van het keuzepakket kun je alleen binnen het aanbod op deze site besteden en als je niet alles besteedt, kun je geen aanspraak maken op het niet bestede bedrag.
 • Er kunnen geen kosten worden gedeclareerd. Wij vergoeden dus geen reiskosten of andere gemaakte kosten. Facturering van de aangeboden modules loopt via Solid Sense. Je hebt tot maximaal 3 maanden na het intakegesprek de tijd om deel te nemen aan de modules uit het keuzepakket. Na die periode vervalt het resterende budget en de mogelijkheid tot deelname.
 • Studenten die werk hebben verricht voor de hogeschool (denk aan student-assistenten of studentsurveillanten) zijn uitgesloten van deelname aan het re-integratiepakket.

Lees hier de privacyverklaring voor deze regeling.

Meld je aan

Wil je graag gebruikmaken van het keuzepakket? Hieronder zie je wat je daarvoor moet doen:

 • Stap 1: laat de deelnameverklaring ondertekenen door een HR-vertegenwoordiger van de hogeschool. Download hier de deelnameverklaring.
 • Stap 2: schrijf je in via de aanmeldknop hieronder en upload de deelnameverklaring tijdens je inschrijving.
 • Stap 3: na goedkeuring van je aanvraag word je door Solid Sense gebeld voor een intakegesprek. Tijdens dit persoonlijke gesprek bespreken ze met jou de mogelijke keuzes en hoe deze aansluiten op jouw behoeften en wensen. 

Aanmelden keuzepakket

Ook handig

Er komt veel op je af wanneer je je baan verliest. De folder 'Einde dienstverband hbo-dit moet je weten' bevat in het kort de belangrijkste informatie over je rechten en plichten, de mogelijkheden om arbeidskansen te verbeteren, en waar je ondersteuning en en geschikte vacatures kunt vinden.

Looptijd

Deze regeling loopt van 17 mei 2021 tot 31 juli 2024.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Betsy Houwer via info@zestor.nl.