Je wilt gebruikmaken van het keuzepakket re-integratie. Op deze pagina vind je een beschrijving van alle modules uit dit pakket. Lees daarbij eerst de informatie over het volgen van de modules in groepsverband of individueel.

In groepen of individueel

In het intakegesprek met Solid Sense bespreken zij met jou de mogelijke keuzes en hoe deze aansluiten op jouw persoonlijke behoeften en wensen. Voor het keuzepakket heb je maximaal 500 euro beschikbaar. 

De meeste modules vinden in kleine groepen plaats van 6 - 8 personen. Alle modules kunnen zowel fysiek als online plaatsvinden, afhankelijk van de coronamaatregelen of specifieke wensen.

De trainingen kunnen ook als individueel traject gevolgd worden. De kosten zijn dan wel hoger, nl.:

  • Voor de modules van ontwikkeling van sollicitatievaardigheden is de tijdsduur 1,5 uur en zijn de kosten € 230,00 per module.
  • Voor de modules van mentale en emotionele ondersteuning is de tijdsduur 2 gesprekken van 1,5 uur en zijn de kosten € 460,00 per module.

De modules

De modules zijn gericht op drie thema's in het vinden van werk:

Alles nog eens rustig nalezen? Download de keuzemodules

Aanmelden keuzepakket

1. Het ontwikkelen van je sollicitatievaardigheden

Deze modules zijn gericht op het versterken van je vaardigheden om jezelf op een positieve en gemotiveerde wijze te presenteren op de arbeidsmarkt. Je krijgt een goed beeld van de persoonlijke netwerkmogelijkheden en jouw positie op de arbeidsmarkt.

 

2. Het verkrijgen van mentale en emotionele ondersteuning

Het verlies van je baan kan een enorme impact hebben en wordt ook wel vergeleken met een rouwproces. Uit ervaring weten we dat het niet of nauwelijks zin heeft om al met je toekomst aan de slag te gaan als er geen ruimte is geweest voor de emoties die gepaard gaan met het verliezen van je baan. Deze modules helpen om eerst aan deze emoties te werken, zij zijn gericht op het vergroten van je zelfvertrouwen, persoonlijke effectiviteit, zelfsturend vermogen, wegnemen van belemmerende overtuigingen of rouwverwerking.

 

 

3. Zicht krijgen op jouw specifieke waarde op de arbeidsmarkt en hoe je die zichtbaar inzet

Deze modules bieden zicht op jouw specifieke waarden op de arbeidsmarkt en hoe je deze zichtbaar inzet. Het inspireert en motiveert om meer uit jezelf te halen en stimuleert het nemen van eigen verantwoordelijkheid en actie.

Over Solid Sense

Solid Sense is een gespecialiseerd coachings- en trainingsbureau voor individuen, teams en organisaties die een stap willen zetten in hun groei en ontwikkeling. Al meer dan 12 jaar begeleiden zij werknemers succesvol naar een nieuwe werkplek. Zij hebben ruime ervaring met outplacement, re-integratie, ERD-WW en loopbaancoaching bij onderwijsinstellingen en hogescholen. Het team van Solid Sense bestaat uit meer dan 60 ervaren, professionele coaches en trainers met een veelzijdigheid aan expertises en relevante ervaring binnen het onderwijsveld. De loopbaanprofessionals beschikken bovendien over uitgebreide kennis van de arbeidsmarkt en zijn goed op de hoogte van trends, ontwikkelingen en kansen. Alle coaches en trainers hebben minimaal een hbo-achtergrond en zijn Noloc, NOBCO en/of CMI gecertificeerd.