werving

Pilot Candidate experience meten

Header image
Een goede candidate experience is essentieel om potentiële kandidaten te binden en boeien aan de organisatie. Hogescholen zijn zich hiervan bewust en ook volop bezig om de candidate experience optimaal in te richten. Een belangrijke volgende stap is; hoe kun je de candidate experience meten? Zestor is in augustus 2020 een pilot gestart met dertien hogescholen.

Wat houdt een candidate experience in? 

De candidate experience is de totale ervaring die een sollicitant opdoet tijdens het sollicitatieproces. Kort gezegd, alle contactmomenten van de kandidaat met de organisatie gedurende de werving en selectie. Denk aan het bezoeken van de website, het spreken van medewerkers of het voeren van sollicitatiegesprekken.  

Waarom deze pilot? 

Uit een inventarisatie blijkt dat hogescholen zich bewust zijn van het belang van een goede candidate experience. Ze zijn ook volop bezig om hun candidate experience zo optimaal mogelijk in te richten. Wat ze echter nog niet doen is het meten. Daarom bieden wij de mogelijkheid aan drie hogescholen om deel te nemen aan deze 6 maanden durende pilot. Bij deze pilot gaat het om het meten van de tevredenheid van sollicitanten die niet voor een gesprek worden uitgenodigd. Zo wordt er gemeten hoe tevreden de sollicitanten zijn en kan dit afgezet worden tegenover andere organisaties die deelnemen aan een nationale candidate experience benchmark. 

 Wat doen de deelnemende hogescholen

De tevredenheid van sollicitanten wordt gemeten door middel van een enquête, die de hogescholen op maat kunnen opstellen. Deze enquête wordt verwerkt tot een link die wordt gekoppeld aan een afwijssjabloon/template. Op die manier ontvangt iedere afgewezen kandidaat het linkje naar de enquête en heeft zo de mogelijkheid feedback te geven over het sollicitatieproces. De pilot start is gestart in augustus 2020. 

Meer weten over de pilot?