Meer informatie
Monitoren van werkdruk
Het medewerkersonderzoek MTO (eventueel met aanvullende werkdrukverdieping) is een instrument waarmee je als hogeschool werkdruk kunt monitoren. Op basis van de resultaten uit dit onderzoek hebben diverse hogescholen extra activiteiten ontplooid op het thema werkdruk. Bekijk 'praktijkvoorbeelden werkdruk' in de Arbocatalogus en op de Werkdrukwijzer hbo voor een aantal van deze goede praktijken.
Meten werkdruk en beschikbare indicatoren
Je kunt werkdruk op allerlei manieren benaderen. Welke manieren zijn er om werkdruk te meten? En welke cijfers bestaan er over werkdruk in het hbo; gemeten op al deze verschillende manieren, en hoe moet je die interpreteren? In deze notitie lees je er meer over:
Verdiepend werkdrukonderzoek
Als uit bijvoorbeeld het MTO werkdruk als knelpunt naar voren komt, dan laat de hogeschool in samenspraak met de medezeggenschapsraad verdiepend onderzoek uitvoeren. Dit verdiepend onderzoek brengt de oorzaken van te hoge werkdruk in beeld. Het gaat dus om factoren die werkstress kunnen veroorzaken bij betreffende werknemers. Meer informatie hierover is te vinden in het onderdeel Werkdruk van de Arbocatalogus hbo.
Bekijk ook eens
Als MR werkdrukbeleid omzetten naar de praktijk
Hoe zet je als MR werkdrukbeleid om naar de praktijk? Ans Pellikaan, CMR Hogeschool Rotterdam vertelt je welke...
Interactieve video over het nieuwe werken en werkdruk
In deze video is op interactieve wijze de belangrijkste informatie rondom het nieuwe werken en werkdruk voor j...
Platform 'Werkdruk & werkgeluk'
Op het platform 'Werkdruk & werkgeluk' gaan hogescholen aan de slag met het thema werkdruk en in het bijzonder...
Meer informatie over dit onderwerp?
