Stap 2 - ONDERZOEK

Header image

Ga na wat de oorzaken zijn

Je hebt vastgesteld dat er sprake is van werkdruk. In deze stap verdiep je je inzicht in waar de werkdruk vandaan komt. Je kunt hierbij denken aan oorzaken als piekbelasting, de positie van startende werknemers en stijl van leidinggeven.

 

Er is niet één doorslaggevende oorzaak van werkdruk. Wel of geen werkbalans is een samenspel van veel factoren. Het is ook belangrijk om je een beeld te vormen van de energiegevers, als compensatie voor stressbronnen. Als je maatregelen gaat bedenken is het namelijk van belang om aan werkdruk én werkplezier te werken!

 

 


Wat kun je inzetten?

Om je inzicht te verdiepen kun je soms informatie uit de vorige stap benutten. Het kan ook goed zijn om groepsbijeenkomsten, interviews of een verdiepende vragenlijst in het MTO in te zetten. Of kijk eens naar:

Bekijk ook eens

Hieronder zie je een interview met Josje Dikkers, lector bij Hogeschool Utrecht. Zij is expert op het gebied van werkdruk. Zij vertelt vanuit haar ervaring over  opzet en implementatie van werkdrukbeleid en wat daarbij komt kijken. Ook gaat ze in het tweede deel van de video specifiek in op de rol van de MR.
 

In onderstaande video vertelt Delano Maccow, onderzoeker bij de Hanzehogeschool, je meer over de manier waarop het diagnostisch werkdrukinstrument ingezet kan worden binnen hogescholen, en hoe hogescholen daadwerkelijk slimmer kunnen organiseren.

 

Voorbeelden uit de praktijk van het hbo